Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | Beroep en Belang | Uitgave 1/2014

Psychopraktijk 1/2014

GZ-psycholoog model voor Vlaamse klinisch psycholoog?

Deel 1: De situatie in Nederland

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 1/2014
Auteur:
Bob Cools
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vindt u informatie over wet- en regelgeving en de praktijkvoering van de hulpverlener. B. Cools, klinisch psycholoog, psychoanalytisch therapeut en lid van de Psychologencommissie. Hij is docent geestelijke gezondheidszorg aan de Hogeschool Universiteit Brussel (HUB) en directeur van het Centrum voor Geestelijke Gezondheidszorg De Pont te Mechelen (bob.cools@telenet.be).
In een tweeluik ga ik in deze bijdrage in op de opleiding en positie van de GZ-psycholoog in Nederland en in een volgend nummer hoe deze zich verhouden tot die van psychologen in het buitenland. Specifiek richt ik me dan op de vraag in hoeverre de Nederlandse GZ-psycholoog een voorbeeld is voor de Vlaamse klinisch psycholoog.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Psychopraktijk 1/2014 Naar de uitgave