Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | Online | Uitgave 1/2014

Psychopraktijk 1/2014

Behandelkamer thuis: serious gamen

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 1/2014
Auteur:
Dr. Jeroen Ruwaard
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vindt u bijdragen over hulpverlening en ondersteuning daarvan via de computer. Dr. J. Ruwaard is verbonden aan de Afdeling Klinische psychologie van de Faculteit der psychologie en pedagogiek van de Vrije Universiteit in Amsterdam (j.j.ruwaard@vu.nl).
Deze bijdrage is ontleend aan het interactieve e-boek E-health in de jeugd-GGZ, Baat het of schaadt het, dat Jeroen Ruwaard met Henk Linse en Hans Hagenbeuk samenstelde voor het Landelijk Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie (www.​kenniscentrum-kjp.​nl). De auteurs wijzen er op dat dit fragment voor een goed begrip in de context van het complete boek gelezen moet worden. Het e-boek is gratis te downloaden op de site van het Landelijk Kenniscentrum en via de itunes bookstore (itunes.apple.com/nl/book/ehealth-in-de-jeugd-ggz/id621447446?mt=11). In dit e-boek zijn ook de referenties te vinden.
Huiswerk is een centraal onderdeel van vrijwel elke psychotherapie, ook in de kinder- en jeugdpsychiatrie. Veel jongeren zijn voor dit huiswerk lastig te motiveren. Het wordt al snel afgeraffeld: nog even snel, vlak voor de wekelijkse sessie. De oefeningen zijn vaak ook wel erg saai. Bieden serious games een uitkomst?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een proefabonnement heeft u toegang tot een aantal boeken, tijdschriften en een e-learning. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.


BSL Psychologie Totaal 1 maand gratis: € 0,-

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Psychopraktijk 1/2014 Naar de uitgave

Redactioneel

Redactioneel