Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | Psychodiagnostiek | Uitgave 1/2014

Psychopraktijk 1/2014

Hechtingsangst en -vermijding bij kinderen en adolescenten

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 1/2014
Auteurs:
Dr. Katrijn Brenning, Prof. dr. Bart Soenens, Prof. dr. Caroline Braet, Prof. dr. Guy Bosmans
Belangrijke opmerkingen
Dr. K. Brenning is post-doctoraal onderzoeker aan de Universiteit Gent, Vakgroep Ontwikkelings-, Persoonlijkheids- en Sociale Psychologie (Katrijn.Brenning@UGent.be); Prof. dr. B. Soenens is professor aan de Vakgroep Ontwikkelings-, Persoonlijkheids- en Sociale Psychologie; Prof. dr. C. Braet is klinisch psycholoog, gedragstherapeut en hoogleraar aan de Vakgroep Ontwikkelings-, Persoonlijkheids- en Sociale Psychologie; Prof. dr. G. Bosmans is professor aan de Universiteit Leuven, Vakgroep Gezins- en Orthopedagogiek (OE).
De kwaliteit van hechtingsrelaties is een belangrijke determinant voor het psychosociaal functioneren1. Hoewel hechtingrepresentaties het best beschreven kunnen worden aan de hand van twee dimensies (angst en vermijding)2, is er een gebrek aan instrumenten die beide hechtingsdimensies meten tijdens de lagere schoolleeftijd en de adolescentie. Dit artikel stelt de 'Experiences-in-Close-Relationships-Scale-Revised- Child-version' voor (ECR-RC), een zelf-rapportage vragenlijst om angstige en vermijdende hechting te meten bij kinderen en adolescenten.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Psychopraktijk 1/2014 Naar de uitgave

Redactioneel

Redactioneel

Cliëntenvoorlichting

Scheiding en stress