Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | Aan het woord | Uitgave 1/2014

Psychopraktijk 1/2014

Hendrik Van Moorter: ‘Geef openheid en laat mensen hun eigen inbreng hebben.’

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 1/2014
Auteur:
Marijke van Eijkeren
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vertelt iemand uit de GGZ of de academische wereld over zijn of haar ervaringen. M. van Eijkeren is journaliste (info@mvetekstenbeeld.nl).
Hendrik Van Moorter (1948) werkte als psychiater ruim dertig jaar bij ter Wende in Leuven, een observatieen behandelcentrum voor jongeren en gezinnen met ernstige psychosociale en relationele moeilijkheden. Ter gelegenheid van zijn afscheid verscheen het boekje De lange weg naar Nevelland, een kinderboek met therapeutische dierenverhalen. Ze bevatten een boodschap van kracht, van geloof in de mogelijkheden van het leven. Die positieve visie klinkt door in het gesprek dat ik met hem heb: altijd op zoek naar creatieve werkvormen en het samen met alle betrokkenen zoeken naar oplossingen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een proefabonnement heeft u toegang tot een aantal boeken, tijdschriften en een e-learning. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.


BSL Psychologie Totaal 1 maand gratis: € 0,-

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Psychopraktijk 1/2014 Naar de uitgave

Cliëntenvoorlichting

Scheiding en stress