Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2016 | Beschouwing gliclazide en hypoglykemie | Uitgave 5/2016

TPO - De Praktijk 5/2016

Gliclazide kan het kwaad?

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 5/2016
Auteur:
Mattees van Dijk

Samenvatting

Onlangs verscheen in de British Medical Journal (BMJ) een artikel over onderzoek naar het risico op hypoglykemie bij diabetespatiënten die behalve metformine ook een sulfonylureum derivaat (SU-derivaat) gebruikten.1 Daaruit bleek dat het vooral bij oudere patiënten belangrijk is kritisch naar het gebruik van SU-derivaten te kijken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2016

TPO - De Praktijk 5/2016 Naar de uitgave

Kennisquiz

Weet je dit?