Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2016 | Onderzoek | Uitgave 5/2016

TPO - De Praktijk 5/2016

Effect long revalidatie bij laagbelastbare COPD-patiënten

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 5/2016
Auteurs:
Sanne Hesselink, Hans Grotjohan, Tom Brandon, Dominique Vaessen, Susanne van Riesen, Sietske van Berkel
Belangrijke opmerkingen
Sanne Hesselink, Hans Grotjohan, Tom Brandon, Dominique Vaessen, Susanne van Riesen, Sietske van Berkel Respectievelijk: aios Sportgeneeskunde, longarts, sportarts, verpleegkundig specialist longgeneeskunde, fysiotherapeut, sportarts Isala, afdeling Sportgeneeskunde en afdeling Longgeneeskunde, Zwolle
Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

Longrevalidatie neemt een belangrijke plaats in bij de behandeling van COPD. De patiënt leert beter om te gaan met de lichamelijke, geestelijke en sociale beperkingen van COPD en dit op langere termijn ook vast te houden.1 Longrevalidatie bevordert daarmee een afname in consumptie van gezondheidszorg.2

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2016

TPO - De Praktijk 5/2016 Naar de uitgave

Beschouwing gliclazide en hypoglykemie

Gliclazide kan het kwaad?