Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2016 | Uit de praktijk | Uitgave 5/2016

TPO - De Praktijk 5/2016

Zorg voor laag geletterde patiënten

Tijdschrift:
TPO - De Praktijk > Uitgave 5/2016
Auteur:
Gerdien Tempelman
Belangrijke opmerkingen
Gerdien Tempelman Medisch antropoloog en SPV, POH-ggz, trainer culturele interview Zorgcentrum Almere/Gezondheidscentrum Lombok, Utrecht Mogelijke belangenverstrengeling: niets aangegeven.

Samenvatting

In gezondheidscentrum De Driehoek van Zorggroep Almere is het percentage laaggeletterde patiënten hoger dan elders. Het gezondheidscentrum ligt in een wijk met een lage sociale status, waarin ook veel niet-westerse migranten wonen. Dat vergt een bijzondere aanpak. TPO De Praktijk sprak met Gerdien Tempelman, POH-ggz in De Driehoek.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

TPO De Praktijk

TPO De Praktijk is het tijdschrift voor praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die zich graag ontwikkelen in hun vak. In het tijdschrift vindt u casuïstiek, achtergrondartikelen over aandoeningen en de laatste wetenschappelijke inzichten. Ook brengt de redactie actualiteiten, inspirerende interviews en reportages over interessante projecten.
Het tijdschrift wordt samengesteld door een vakkundige reactie, die bestaat uit praktijkondersteuners en -verpleegkundigen die dagelijks in de praktijk werken.
TPO De Praktijk is een uitgave van het Nederlands Huisartsengenootschap en uitgeverij Bohn Stafleu van Loghum, in samenwerking met de afdeling Praktijkverpleegkundigen en Praktijkondersteuners van V&VN.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2016

TPO - De Praktijk 5/2016 Naar de uitgave

Beschouwing gliclazide en hypoglykemie

Gliclazide kan het kwaad?