Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2013 | Feedback Post | Uitgave 3/2013

Tandartspraktijk 3/2013

Gevolgen Van Een Slechte Nierfunctie

Ouderdom Komt Met Gebreken

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 3/2013
Auteur:
prof. dr. Luzi Abraham-Inpijn
Belangrijke opmerkingen
is emeritus hoogleraar Inwendige geneeskunde en Algemene pathologie aan de Tot op heden is zij verbonden aan de Divisie A (Interne Geneeskunde) van het.
Voor al uw medische vragen uw patiënten betreffend, kunt u uitsluitend zélf (dus niet uw patiënten) rechtstreeks contact opnemen met prof. dr. L. Abraham-Inpijn via telefoon of fax, beide onder het nummer
Een tandarts mailt mij: ‘Mijn patiënte van 62 jaar heeft sinds jaren een hypertensie met de daarbij behorende medicatie. Laatstgemeten bloeddruk 150/85 mmHg. Ze heeft ’iets’ met haar nieren, ook al jaren. Tot zover goed, maar nu geeft zij aan dat zij ook hartritmestoornissen en te snel functionerende bijschildklieren heeft door de ’niermedicatie’.
Vraag 1: Hoe moet ik de ontregelde bijschildklierfunctie interpreteren? Net als een ontregelde schildklierfunctie?
Vraag 2: In de medische anamnese wordt daar niet naar gevraagd, is dat dus niet belangrijk?
Mag ik bij deze mevrouw Ultracaine gebruiken? Dat wordt namelijk in de lever gemetaboliseerd en vervolgens door de nieren uitgescheiden. Of is een ander medicament een betere keuze? Als bloeddrukmedicatie heeft ze nu onder andere Verapamil. Graag meer info…

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2013

Tandartspraktijk 3/2013 Naar de uitgave

Gewone- En Ongewone Patiënten

Een Grote Radiolucentie In De Onderkaak