Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2013 | Gewone- En Ongewone Patiënten | Uitgave 3/2013

Tandartspraktijk 3/2013

Een Grote Radiolucentie In De Onderkaak

Verwijzing Naar De Kaakchirurg IS Geïndiceerd

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 3/2013
Auteur:
prof. dr. Isaäc van der Waal
Belangrijke opmerkingen
is als hoogleraar Orale Pathologie verbonden aan VUmc en ACTA. Hij heeft speciale expertise op het gebied van mond- en kaakziekten, zowel klinisch als histopathologisch. In deze rubriek bespreekt Van der Waal één of meer patiënten met een soms gangbare en soms ook meer zeldzame aandoening van mond of kaak. Eventuele reacties of vragen zijn welkom
Een 45-jarige man wordt door zijn tandarts verwezen in verband met sinds enkele jaren bestaande vage klachten in de onderkaak links. Een recente kanaalbehandeling in 36, waarvan de apex op de tandfoto een lucentie toonde, blijkt niet tot vermindering van de klachten te hebben geleid. Op een daarna door de tandarts vervaardigd orthopantomogram (OPT) kwam pas de ware omvang van de radiolucentie aan het licht. De kaakchirurg wordt nu om advies gevraagd. Patiënt is voor het overige gezond. De medisch voorgeschiedenis is blanco.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2013

Tandartspraktijk 3/2013 Naar de uitgave

Product Nieuws

Product Nieuws

Tandarts In De Praktijk

3D-techniek is essentieel

OriginalPaper

It clicks! So what?