Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-03-2013 | Uitgave 3/2013

Tandartspraktijk 3/2013

Een briljante hulp

T-Scan III: Verborgen Problemen In één Hap In Beeld Gebracht

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 3/2013
Auteur:
Hans Beekmans
Belangrijke opmerkingen
(UvA, 1981) is tandarts-implantoloog te Laren (N-H). Zijn (groeps)praktijk is gespecialiseerd in esthetische tandheelkunde. Hij is voorzitter van de Dutch Academy of Esthetic Dentistry (DAED). Sinds 1997 publiceert Beekmans met regelmaat in TP over esthetische casuïstiek. In 2010 verscheen bij Bohn Stafleu van Loghum een selectie uit die publicaties.
De auteur van dit artikel hecht eraan te verklaren dat hij geen enkele relatie heeft met de fabrikant/leverancier van de T-Scan en deze bijdrage op eigen initiatief heeft geschreven.
apparaat: de T-Scan. Je moest de patiënt op een folie laten bijten en vervolgens zag je op een computerscherm een weergave van de bijtposities en de uitgeoefende druk van alle gebitselementen. Omdat de software van het apparaat zich nog in de kinderschoenen bevond en de folie veel te dik was, kwam het apparaat niet echt uit de verf en vergat ik het. Gelukkig is de fabrikant van de T-Scan, Tekscan, niet gestopt met de ontwikkeling. Mijn broer Bart kwam tien jaar geleden met een vernieuwde versie uit Amerika, met veel dunnere folie en sterk verbeterde software. Dit occlusie-analysesysteem maakte me enthousiast: ik schafte het apparaat ook meteen aan en daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2013

Tandartspraktijk 3/2013 Naar de uitgave

Product Nieuws

Product Nieuws

Gewone- En Ongewone Patiënten

Een Grote Radiolucentie In De Onderkaak