Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2015 | Uitgave 3/2015

Tandartspraktijk 3/2015

Geluk

Eten op eigen risico

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 3/2015
Auteur:
Drs. Jip Kreijns
Belangrijke opmerkingen
Drs. J.M. Kreijns is tandheelkundig adviseur en tandarts. Daarnaast was hij van 1990-2010 redacteur van TandartsPraktijk.

Samenvatting

In dit light verse legt de in 1974 overleden dichter en tekenaar Chris van Geel een direct verband tussen een onbeschadigd gebit en geluk. Het illustreert tevens dat de tandarts op de waardering van zijn patiënten kan rekenen als hij erin slaagt om hun gebitten in goede conditie te houden. Dit betekent niet slechts het herstellen van het gebit nadat door een onverwachte beet op een steentje een knobbel of een stuk porselein is afgebroken. Ook het voorkomen van gebitsproblemen door onder meer mondhygiënische begeleiding, tijdige diagnosticering van parodontitis en zorgvuldige uitvoering van wortelkanaalbehandelingen bezorgt de patiënt geluk. Anderzijds leidt onzorgvuldigheid in begeleiding, diagnose en uitvoering tot ongeluk, waarvoor de patiënt de tandarts nogal eens verantwoordelijkheid houdt. Ook dan ontstaat een breuk, en wel in het vertrouwen. Soms net zo pijnlijk als de knobbelbreuk.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2015

Tandartspraktijk 3/2015 Naar de uitgave

Heynick’s hoek

Orthodontie per post

Speurtocht naar voeding met erosierisico

Tanderosie: weet wat je eet

Redactioneel

Straattandarts

Tandheelkundige (na)zorg bij hoofd-halsoncologie

1. Osteoradionecrose: de do’s en dont’s