Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2015 | Hints voor het managen van ‘uw team’ | Uitgave 3/2015

Tandartspraktijk 3/2015

De psychologie van het dreamteam

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 3/2015
Auteur:
Drs. Jan Jaap Reinders
Belangrijke opmerkingen
Drs. J.J. Reinders studeerde psychologie aan de RU Groningen. Hij is thans als docent-onderzoeker verbonden aan het Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde van het UMCG, waar hij onder andere interprofessioneel onderwijs coördineert. Als onderzoeker is hij verbonden aan de onderzoeksgroep SHARE (UMCG) en de onderzoeksgroep Healthy Ageing, Allied Health Care, and Nursing (Hanzehogeschool Groningen).

Samenvatting

In ‘samenwerking’ speelt de psychologische natuur van de mens een merkwaardige rol. Dat wat ons verbindt, kan ons ook verdelen. Zo kan taakherschikking tussen tandartsen en mondhygiënisten zowel een integrale samenwerking accommoderen als weerstand tussen deze beroepsgroepen faciliteren. Enerzijds kan taakherschikking meer flexibiliteit en aansluiting van behandelingen mogelijk maken. Anderzijds kunnen de groepsleden het als een bedreiging ervaren voor hun eigen beroepsidentiteit, voor het economisch bestaansrecht van hun beroepsgroep, of voor de kwaliteit van de mondzorg. Hoe ontwikkelt een team zich en hoe kunt u dat sturen?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2015

Tandartspraktijk 3/2015 Naar de uitgave

Report

Geluk

Gewone en ongewone patiënten

Zwelling van de bovenlip

Eruptiestoornis

Infrapositie van de 46

Tandheelkundige (na)zorg bij hoofd-halsoncologie

1. Osteoradionecrose: de do’s en dont’s