Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2015 | Uitgave 3/2015

Tandartspraktijk 3/2015

Een onverwachte bloeding

De medische anamnese: steeds belangrijker

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 3/2015
Auteur:
Julie Graswinckel
Belangrijke opmerkingen
Julie Graswinckel (ACTA1995) is als tandarts-parodontoloogimplantoloog werkzaam in Rotterdam en Ridderkerk. Hiernaast is zij secretaris van NVOS, lid van de NVOS en van de PR en mediacommissie van de NVvP. Zij nam ook deel aan KIMO werkgroep 1.
Een beknopte literatuuropgave kan worden opgevraagd via het e-maildres <redactie-tp@planet.nl)

Samenvatting

Een van de standaardbehandelingen in een tandartspraktijk is het extraheren van een tand, kies of wortelrest. Niet alleen de kunst van het verwijderen speelt een rol in het welslagen van de behandeling. De medische anamnese speelt in toenemende mate een belangrijke rol in de planning van onze behandelingen. Meer en meer medische aandoeningen blijken behandelbaar zonder dat de patiënt geneest. Doordat de patiënten steeds ouder worden, wordt deze periode van ‘schijngezondheid’ steeds langer. Dit brengt met zich mee dat er vaker sprake is van medicatie bij patiënten. De bijwerkingen van de medicatie en de aandoening zelf zullen ook steeds vaker een rol zullen spelen bij het plannen van een tandheelkundige behandeling. Deze casus is daarvan een voorbeeld.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2015

Tandartspraktijk 3/2015 Naar de uitgave

Redactioneel

Straattandarts

Product informatie*

Grandio®SO

Speurtocht naar voeding met erosierisico

Tanderosie: weet wat je eet

Tandheelkundige (na)zorg bij hoofd-halsoncologie

1. Osteoradionecrose: de do’s en dont’s