Skip to main content
Top
Gepubliceerd in: Tandartspraktijk 3/2015

01-04-2015 | Speurtocht naar voeding met erosierisico

Tanderosie: weet wat je eet

Auteur: Dr. Dien Gambon

Gepubliceerd in: Tandartspraktijk | Uitgave 3/2015

Log in om toegang te krijgen
share
DELEN

Deel dit onderdeel of sectie (kopieer de link)

  • Optie A:
    Klik op de rechtermuisknop op de link en selecteer de optie “linkadres kopiëren”
  • Optie B:
    Deel de link per e-mail

Samenvatting

De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht voor tanderosie gekomen, die voornamelijk veroorzaakt wordt door zure voedingsmiddelen. Naast de zure dranken vormt zure voeding een risico als deze vaak en langdurig wordt geconsumeerd. In onze welvaartsmaatschappij is het zichtbaar dat het consumptiepatroon van 6 à 7 eet- en drinkmomenten per dag door een deel van de bevolking is verlaten en veranderd is in ‘graasgedrag’. Daarnaast zijn met het toenemen van de welvaart meer en andere (zure) producten op de markt verschenen. Ook is de voorkeur voor fris-zoetzure smaken toegenomen. Als er sprake is van overmatige gebitsslijtage, is het belangrijk dat tandheelkundige zorgverleners hun patiënten kunnen informeren en instrueren om verder weefselverlies te voorkomen. Kennis over zure voeding is daarbij van essentieel belang.
Metagegevens
Titel
Tanderosie: weet wat je eet
Auteur
Dr. Dien Gambon
Publicatiedatum
01-04-2015
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
Gepubliceerd in
Tandartspraktijk / Uitgave 3/2015
Print ISSN: 0167-1685
Elektronisch ISSN: 1875-6808
DOI
https://doi.org/10.1007/s12496-015-0037-0

Andere artikelen Uitgave 3/2015

Tandartspraktijk 3/2015 Naar de uitgave

Heynick’s hoek

Orthodontie per post

Hints voor het managen van ‘uw team’

De psychologie van het dreamteam

Eruptiestoornis

Infrapositie van de 46

Gewone en ongewone patiënten

Zwelling van de bovenlip

Redactioneel

Straattandarts