Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-04-2015 | Speurtocht naar voeding met erosierisico | Uitgave 3/2015

Tandartspraktijk 3/2015

Tanderosie: weet wat je eet

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 3/2015
Auteur:
Dr. Dien Gambon
Belangrijke opmerkingen
Dr. D.L. Gambon (RUU 1986) is tandarts-pedodontoloog te Rotterdam. Zij doet onderzoek op de afdeling Orale biochemie van ACTA.

Samenvatting

De afgelopen jaren is er steeds meer aandacht voor tanderosie gekomen, die voornamelijk veroorzaakt wordt door zure voedingsmiddelen. Naast de zure dranken vormt zure voeding een risico als deze vaak en langdurig wordt geconsumeerd. In onze welvaartsmaatschappij is het zichtbaar dat het consumptiepatroon van 6 à 7 eet- en drinkmomenten per dag door een deel van de bevolking is verlaten en veranderd is in ‘graasgedrag’. Daarnaast zijn met het toenemen van de welvaart meer en andere (zure) producten op de markt verschenen. Ook is de voorkeur voor fris-zoetzure smaken toegenomen. Als er sprake is van overmatige gebitsslijtage, is het belangrijk dat tandheelkundige zorgverleners hun patiënten kunnen informeren en instrueren om verder weefselverlies te voorkomen. Kennis over zure voeding is daarbij van essentieel belang.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2015

Tandartspraktijk 3/2015 Naar de uitgave

Redactioneel

Straattandarts

Hints voor het managen van ‘uw team’

De psychologie van het dreamteam

Eruptiestoornis

Infrapositie van de 46

Report

Geluk