Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2017 | Column | Uitgave 3/2017

Denkbeeld 3/2017

Frits

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 3/2017
Auteur:
Job Van Amerongen

Samenvatting

Ik ontmoette hem voor het eerst in november 2009 in het Alzheimer Café in Amstelveen, waar ik die avond representatief werk deed voor de afdeling dagbehandeling neuropsychiatrie van GGZInGeest. ‘Mijn dokter heeft gezegd dat ik hier maar eens moest gaan kijken,’ zo vertrouwde Frits me toe in onvervalst plat Amsterdams. ‘Je moet namelijk weten: ik ben dement. Dat heeft de neuroloog drie weken geleden aan me verteld. Het is zwaar klote.’ Naast hem zat Lydia, zijn echtgenote. Aan haar gelaatsuitdrukking was te zien dat ze de situatie net zo waardeerde als haar man. Alleen bleek de neuroloog de diagnose dementie niet drie weken, maar al anderhalf jaar geleden te hebben gesteld. Frits vond het een detail. ‘Jij weet ook altijd alles beter,’ bromde hij. ‘Het is klote,’ herhaalde hij nog maar eens. ‘Vooral ook omdat ik niet meer mag ‘‘leggen’’.’

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2017

Denkbeeld 3/2017 Naar de uitgave

Aanrader

Niet saai!

Achter de voordeur

Dementie en de dokter

In de etalage

Knoop in je zakdoek

Onder de loep

Stilte GRAAG!

Pro & contra

Stelling