Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2017 | Uitgave 3/2017

Denkbeeld 3/2017

Kleinbeeld

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 3/2017
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum
Belangrijke opmerkingen
Samenstelling: Sacha Buddingh’. Met medewerking van Peter Bakens, Patrick Verhaest en Debby Gerritsen. Heeft u een interessant nieuwtje voor deze rubriek: M.Strauss@bsl.nl.

Samenvatting

Geheugenstoornissen kunnen mensen met dementie niet alleen belemmeren nieuwe vaardigheden te leren, ook handelingen die men sinds jaar en dag moeiteloos kon uitvoeren gaan erdoor verloren. Maar deze geheugenstoornissen hebben vooral betrekking op het alledaagse geheugen, automatische vormen van leren die een beroep doen op het zogeheten impliciete geheugen blijven bij dementie relatief lang intact.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2017

Denkbeeld 3/2017 Naar de uitgave

Hoe een woonzorgcentrum een dorpscentrum werd

Het geheim van Brugstede

Column

Frits

Achter de voordeur

Dementie en de dokter

Onder de loep

Stilte GRAAG!