Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2017 | Achter de voordeur | Uitgave 3/2017

Denkbeeld 3/2017

Dementie en de dokter

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 3/2017
Auteur:
Hugo Van der Wedden
Belangrijke opmerkingen
Tekst Hugo van der wedden
Hugo van der Wedden is verpleegkundige en onderzoeker bij de Dementie Verhalenbank (www.​dementieverhalen​bank.​nl).

Samenvatting

Nadat Nico de diagnose dementie te horen had gekregen, richtte de geriater het woord tot zijn dochter. Zij kreeg tekst en uitleg over de ziekte. Nico zelf zat er wat bedremmeld naast. Alsof hij er van het ene op het andere moment niet meer toe deed. Ook zijn dochter vond het een vreemde gang van zaken. ‘Ik ben niet dement hoor,’ zei ze wijzend naar haar vader, ‘hij is de patiënt.’ ‘Dat weet ik,’ antwoorde de arts, ‘en dat is precies de reden dat ik u de uitleg geef.’

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2017

Denkbeeld 3/2017 Naar de uitgave

Aanrader

Niet saai!

In de etalage

Knoop in je zakdoek

Hoe een woonzorgcentrum een dorpscentrum werd

Het geheim van Brugstede