Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2014 | Artikel | Uitgave 6/2014

Psychopraktijk 6/2014

Effectieve interventies voor agressie bij kinderen

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 6/2014
Auteur:
Prof.dr. Jan van der Ploeg
Belangrijke opmerkingen
Prof.dr. J.D. van der Ploeg is emeritus hoogleraar orthopedagogiek, Universiteit Leiden (jvdploeg@xs4all.nl).
Deze bijdrage is een bewerking van hoofdstuk 19 uit Agressie bij kinderen, dat de auteur recentelijk bij Bohn Stafleu van Loghum publiceerde.

Samenvatting

Het laatste decennium is er steeds nadrukkelijker voor gepleit alleen interventies in te zetten die aantoonbaar effectief (evidence-based) zijn. 1 Pas de laatste jaren is het ervan gekomen. Het is niet meer voldoende dat hulpverleners denken dat hun werk effect heeft. De hulpverlening moet dat weten. Er is nu een duidelijke omslag gaande. Effectonderzoek heeft prioriteit gekregen en het streven is nu om alleen te werken met programma’s die bewezen effectief zijn. Hier bespreken we er enkele om agressie bij kinderen te verminderen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een proefabonnement heeft u toegang tot een aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan één geaccrediteerde e-learning. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.


BSL Psychologie Totaal 1 maand gratis: € 0,-

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2014

Psychopraktijk 6/2014 Naar de uitgave

Redactioneel

Redactioneel