Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2014 | Online | Uitgave 6/2014

Psychopraktijk 6/2014

Preventie van suïcide op het web

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 6/2014
Auteur:
Drs. Ron van Deth
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vindt u bijdragen over hulpverlening en ondersteuning daarvan via de computer. Drs. R. van Deth is psycholoog en publicist en onder andere werkzaam bij het Europees Instituut voor Educatie/de Baak in Driebergen (ronvandeth@casema.nl).

Samenvatting

Nederland kent zo rond de 1700 gevallen van zelfdoding per jaar. Wereldwijd zijn dat er volgens schattingen 800.000 per jaar! De officiële cijfers zijn vermoedelijk nog aan de lage kant, omdat een onbekend aantal zelfdodingen (‘verdachte’ ongelukken en dergelijke) nooit aan het licht komt. Op allerlei manieren probeert men dit aantal terug te dringen of de gevolgen voor betrokkenen en nabestaanden te verminderen. Hier bespreken we een aantal mogelijkheden die moderne technologie biedt en waar hierover achtergrondinformatie is te vinden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een proefabonnement heeft u toegang tot een aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan één geaccrediteerde e-learning. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.


BSL Psychologie Totaal 1 maand gratis: € 0,-

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2014

Psychopraktijk 6/2014 Naar de uitgave