Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-12-2014 | Casus | Uitgave 6/2014

Psychopraktijk 6/2014

Behandelplan voor een vrouw die het park niet meer uit durft

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 6/2014
Auteur:
Coren-Maria Tiebout
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vindt u een gevalsbeschrijving met reflectie op de inhoud. De namen van de personen zijn verzonnen. C.-M. Tiebout is GZ-psycholoog bij Fact Utrecht Altrecht (c.tiebout@altrecht.nl).

Samenvatting

Deze casusbeschrijving gaat over Farida, een 28-jarige vrouw van Marokkaanse afkomst die sinds haar tweede in Nederland woont en momenteel kampt met ernstige angstklachten die haar gehele leven beïnvloeden. Wanneer ze met daglicht te lang thuis is, wordt ze overspoeld door enorme paniek. Ze durft dan niet thuis te blijven en vlucht naar het park. Wanneer ze daar eenmaal is, durft ze er zolang het licht is niet uit. In deze casusbeschrijving richt ik me op het opstellen van een behandelplan voor haar.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een proefabonnement heeft u toegang tot een aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan één geaccrediteerde e-learning. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.


BSL Psychologie Totaal 1 maand gratis: € 0,-

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 6/2014

Psychopraktijk 6/2014 Naar de uitgave