Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | Uitgave 1/2014

Denkbeeld 1/2014

Een verschil maken

Mentorschap voor mensen met dementie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2014
Auteur:
Peter Bakens
Belangrijke opmerkingen
Beeld Studio Oostrum
Peter Bakens is redacteur van Denkbeeld; hij is verbonden aan de kenniskring van het Lectoraat Psychogeriatrie aan De Haagse Hogeschool.

Samenvatting

Het zal u niet zijn ontgaan het afgelopen jaar: Nederland dient zich volgens het kabinet te ontwikkelen van een verzorgingsstaat naar een participatiesamenleving. Het al langer bestaande fenomeen mentorschap past naadloos in deze maatschappijvisie. Een mentor neemt verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van leven van mensen die dat niet meer zelf kunnen, bijvoorbeeld personen met dementie. Peter Bakens sprak met twee mentoren over hun vrijwilligerswerk.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Denkbeeld 1/2014 Naar de uitgave