Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | Ontmoeting | Uitgave 1/2014

Denkbeeld 1/2014

Een oude schaker

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2014
Auteur:
Frans Hoogeveen
Belangrijke opmerkingen
Beeld Simon van kessel/twinmedia

Samenvatting

Drs. Theodorus Cornelius Louis Kok (1906) was actuaris (verzekeringswiskundige). Vakboeken die hij schreef droegen titels als De levensverzekering in het raam van de successiewet 1956. Maar op de eerste plaats was Kok een gepassioneerd schaker uit de tijd van Max Euwe, de enige Nederlandse wereldkampioen (1935). Een sterke schaker ook, die bijvoorbeeld in 1968 nog van de latere Nederlandse topgrootmeester Jan Timman won, maar die vooral bekendheid genoot om zijn eindspelstudies. Hij schreef er vele boeken over, die in de nationale en internationale schaakwereld beroemd waren.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Denkbeeld 1/2014 Naar de uitgave

Kleinbeeld

Kort nieuws