Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | Team in beeld | Uitgave 1/2014

Denkbeeld 1/2014

Het team van alzheimercentrum zuidwest-nederland

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2014
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum

Samenvatting

‘Wij staan als team niet alleen voor hoogwaardige diagnostiek, maar willen ook een bijdrage leveren aan zorg en wetenschappelijk onderzoek bij dementie. Mensen met geheugenklachten die onze polikliniek bezoeken, worden uitgebreid gescreend en daarna multidisciplinair besproken. Daarbij kijken we verder dan alleen ziektediagnostiek. We brengen ook de zorgbehoefte in kaart, zodat patiënten met dementie en hun mantelzorgers in de periode na de diagnose goed kunnen worden begeleid. Verder vragen wij onze patiënten of zij willen deelnemen aan wetenschappelijk onderzoek. Door klinisch werk met wetenschappelijk onderzoek te combineren hopen wij te kunnen bijdragen aan een toekomstige behandeling van dementie.’

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Denkbeeld 1/2014 Naar de uitgave

Kleinbeeld

Boeken

Kleinbeeld

Kort nieuws

Onder de loep: Wetenschappelijk onderzoek nader bekeken

‘Een dam opwerpen tegen dementie’