Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | Uitgave 1/2014

Denkbeeld 1/2014

Meer sfeer, minder ondervoeding

Verbetering van de maaltijdambiance in het verpleeghuis

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2014
Auteur:
Lieke Kouwenhoven
Belangrijke opmerkingen
Beeld Thinkstock
Lieke Kouwenhoven is diëtist en student Zorgmanagement aan de Erasmus Universiteit. Het maaltijdprotocol is bij haar op te vragen via l.kouwenhoven@hotmail.com.

Samenvatting

Ondervoeding komt in verpleeghuizen het meest voor bij mensen met dementie. Ongeveer eenvijfde van hen heeft ermee te kampen. De gevolgen kunnen groot zijn, zowel voor het lichamelijk welzijn als voor de kwaliteit van leven. In het Rijswijkse woonzorgcentrum Steenvoorde heeft men de bewoners beter aan het eten gekregen. Door de maaltijden gezelliger te maken.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Denkbeeld 1/2014 Naar de uitgave

Onder de loep: Wetenschappelijk onderzoek nader bekeken

‘Een dam opwerpen tegen dementie’