Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | Column | Uitgave 1/2014

Denkbeeld 1/2014

Ouderenmishandeling

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2014
Auteur:
Gerke de Boer

Samenvatting

Op televisie wordt door politici, journalisten en een voetbalanalyticus ontzet gereageerd op een geluidsopname van een verzorgende die op kwaadaardige en sadistische wijze een mevrouw van 87 treitert. Haar dochter heeft met een dictafoon de – midden in de nacht opgenomen – wreedheid van dat kreng vastgelegd. Het incident gebeurde nadat haar moeder uit bed was gevallen. De geluidsband zou zo gebruikt kunnen worden in elke opleiding van artsen, verzorgenden, psychologen en raden van bestuur, waarin het thema ‘Macht en onmacht’ eigenlijk verplichte kost zou moeten zijn.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Denkbeeld 1/2014 Naar de uitgave

Kleinbeeld

Kort nieuws

Kleinbeeld

Boeken