Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | Uitgave 1/2014

Denkbeeld 1/2014

Wonen met dementie

Bezoek aan de modelwoning in Woerden

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2014
Auteurs:
Patrick Verhaest, Marco Blom
Belangrijke opmerkingen
Beeld Marco Blom
Patrick Verhaest is redacteur van Denkbeeld, projectmedewerker bij het Expertisecentrum Dementie Vlaanderen vzw en coördinator van de opleiding tot begeleider-animator aan de VSPW te Mol.
Marco Blom is redacteur van Denkbeeld en adjunct-directeur van Alzheimer Nederland.

Samenvatting

In april 2012 opende in Woerden de modelwoning dementie zijn deuren. In een grote industriële hal, gelegen op een bedrijventerrein… De modelwoning, onderdeel van het project ‘Technologie thuis Nu!’, is dan ook niet bedoeld voor daadwerkelijke bewoning door mensen met dementie. Het project dient als driedimensionaal discussiepunt over wat goed bouwen voor mensen met dementie zou moeten inhouden. Redacteuren Patrick Verhaest en Marco Blom namen er een kijkje.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Denkbeeld 1/2014 Naar de uitgave

Kleinbeeld

Boeken

In de etalage

Denkbeeld live!

Onder de loep: Wetenschappelijk onderzoek nader bekeken

‘Een dam opwerpen tegen dementie’