Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2014 | Uitgave 9/2014

Tandartspraktijk 9/2014

Een sterk verhaal (1)

Een frustrerende ervaring

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 9/2014
Auteurs:
Dr. A.J.J. Zonnenberg, Drs. J.M. Kreijns
Belangrijke opmerkingen
Dr. A.J.J. Zonnenberg is reconstructief tandarts met een EPAerkenning en het EAO Certificate for Implant-based Therapy.
Drs. J.M. Kreijns is tandheelkundig adviseur en tandarts. Daarnaast was hij van 1990-2010 redacteur van TandartsPraktijk.
In TP oktober: de klachtenprocedure en de uitspraak.

Samenvatting

De adhesieve tandheelkunde heeft in de afgelopen decennia de restauratieve flexibiliteit en de slagkracht van de tandarts enorm vergroot. In TandartsPraktijk van mei 2006 verscheen een artikel van mijn hand (AZ) om dat te illustreren, onder de titel ‘Provisionals’. Het betrof een casus van een 36-jarige patiënt met uitgebreide slijtage als gevolg van erosie, wiens huistandarts in 2004 niet meer wist hoe hij de achteruitgang van de gebitssituatie moest stoppen en hem derhalve verwees naar een CBT. In mijn TP-artikel van 2006 deed ik verslag van onze multidisciplinaire aanpak van het complex restauratief probleem van deze patiënt en eindig ik met: ‘Wordt vervolgd’. Ik kon op dat moment niet bevroeden dat ik met dat vervolg tot nu, september 2014, moest wachten. Over wat er in de tussenliggende tien jaar is gebeurd informeer ik u met tegenzin, want ik wil het eigenlijk achter me laten. Toch doe ik het, met hulp van een niet bij de behandeling betrokken collega, in twee delen. Hierna de casus, in TP oktober de daaruit voortspruitende gang naar de klachtencommissie.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2014

Tandartspraktijk 9/2014 Naar de uitgave

Tandarts in de praktijk

Van tandartsen voor tandartsen