Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2014 | Uitgave 9/2014

Tandartspraktijk 9/2014

Lithiumdisilicaat of zirconiumoxide?

Herstellen van gemutileerde frontelementen

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 9/2014
Auteur:
Maurits de Kuijper
Belangrijke opmerkingen
Maurits de Kuijper (RU Groningen 2014) is als tandarts werkzaam in Mondzorgcentrum Winschoten. De behandeling van deze casus is uitgevoerd tijdens zijn opleiding.
De bij dit artikel behorende lijst van referenties kan per e-mail worden opgevraagd via <redactie-tp@planet.nl>

Samenvatting

De gouden standaard voor solitaire indirecte frontrestauraties was jarenlang metaalporselein, met een gemiddelde overleving van 96,4% en 92,3% na respectievelijk 5 en 10 jaar.1 Tegenwoordig is er een ruime keuze uit volkeramische restauraties die esthetisch een mooier resultaat geven door het ontbreken van de grijze metalen onderstructuur. Twee veelgebruikte volkeramische materialen bij volledige omslijping zijn lithiumdisilicaat en zirconiumoxide met veneerporselein. Beide zijn geschikt voor toepassing in het front en voor beide is een chamferpreparatie vereist. In dit artikel worden aan de hand van een casus twee behandelopties kritisch beschouwd met betrekking tot duurzaam herstel.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL Tandarts Totaal houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit abonnement krijgt u tijdschrift TandartsPraktijk in de bus, heeft u toegang tot een groot aantal tandheelkundige boeken en geaccrediteerde nascholing, waaronder de TP Kennistoetsen. Alles in uw eigen tijd en wanneer het u het beste uitkomt. Op BSL Tandarts Totaal vindt u betrouwbare en actuele vakinformatie om u nóg beter te maken in uw vak.


TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 9/2014

Tandartspraktijk 9/2014 Naar de uitgave

Product nieuws

Product nieuws