Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2015 | In de praktijk | Uitgave 4/2015

Psychopraktijk 4/2015

Drie modellen om schizofrenie beter te begrijpen

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 4/2015
Auteurs:
Selwyn Renard, Marieke Pijnenborg, Rafaele Huntjens
Belangrijke opmerkingen
Selwyn Renard, MSc is promovendus RU Groningen; Marieke Pijnenborg, PhD is universitair hoofddocent, klinische psychologie RU Groningen, cognitief gedragstherapeut/gz-psycholoog bij GGZ Noord- Drenthe; Rafaele Huntjens, PhD is universitair docent, klinische psychologie RU Groningen.

Samenvatting

De recente discussie rond het al dan niet bestaan van schizofrenie zal niemand in de geestelijke gezondheidszorg zijn ontgaan. Als onderzoekers naar de classificatie en differentiaaldiagnostiek van schizofrenie-spectrumstoornissen en dissociatieve stoornissen hebben we deze discussie met interesse gevolgd. Deze discussie is niet nieuw.
Die woedt namelijk al jaren over het bredere vraagstuk wat psychopathologie precies is. Dit heeft geresulteerd in verschillende modellen van psychopathologie, waarvan de drie belangrijkste zijn: het categorische model, het dimensionele model en het netwerk model.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2015

Psychopraktijk 4/2015 Naar de uitgave

Gesignaleerd

Te Gek!?

Gesignaleerd

Pillen of praten?