Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-08-2015 | Opinie | Uitgave 4/2015

Psychopraktijk 4/2015

Houd eetstoornis NAO in de GGZ

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 4/2015
Auteur:
Drs. Peter J. Daansen
Belangrijke opmerkingen
Deze rubriek biedt ruimte aan opinies over heikele of actuele onderwerpen
Drs. Peter J. Daansen, klinisch psycholoog/psychotherapeut, is projectleider op het gebied van eetstoornissen en obesitas bij PsyQ, Parnassia Groep in Beverwijk en opleider/supervisor VGCt. E-mail: p.daansen@psyq.nl.

Samenvatting

De vergoeding en daarmee de professionele behandeling van de eetstoornis NAO staan onder druk. Eind 2014 adviseerde het Zorginstituut Nederland de minister om met uitzondering van de psychotische stoornis NAO de ‘restcategorie NAO’ (in de DSM-5 voortaan ‘niet nader beschreven’ genoemd) niet langer onder het pakket van de geneeskundige GGZ te laten vallen. Inmiddels is dit advies opgeschort, maar ik maak me zorgen dat dit toch gebeurt. Ernstige eetstoornissen die niet aan de diagnoses anorexia of bulimia nervosa en de eetbuistoornis voldoen, kunnen dan niet meer worden behandeld.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 4/2015

Psychopraktijk 4/2015 Naar de uitgave

Gesignaleerd

Te Gek!?

Gesignaleerd

Enhancers

Redactioneel

Milder