Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2010 | Psychodiagnostiek | Uitgave 5/2010

Psychopraktijk 5/2010

Diagnostiek van schema modi

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 5/2010
Auteur:
Jill Lobbestael
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vindt u bijdragen over instrumenten die in de psychodiagnostiek worden.
Dr. J. Lobbestael, universitair docent, Clinical Psychological Science, Faculty of Psychology and Neuroscience, Maastricht University.
Young JE ea (2007) The Schema Mode Inventory (SMI). New York: Schema Therapy Institute

Samenvatting

Diagnostiek van schema modi is een centrale stap in de beginfase van schemagerichte therapie. In dit artikel wordt een nieuwe vragenlijst geïntroduceerd waarmee de aanwezigheid van modi kan worden bepaald: de Schema Mode Inventory (SMI;). Daarnaast wordt de ontwikkeling, psychometrie en een aantal valkuilen en tips aangehaald in het gebruik van de SMI.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een proefabonnement heeft u toegang tot een aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan één geaccrediteerde e-learning. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.


BSL Psychologie Totaal 1 maand gratis: € 0,-

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2010

Psychopraktijk 5/2010 Naar de uitgave

Cliëntenvoorlichting

Groepsschematherapie