Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-10-2010 | Psychodiagnostiek | Uitgave 5/2010

Psychopraktijk 5/2010

Diagnostiek van schema’s volgens het model van Young

Tijdschrift:
Psychopraktijk > Uitgave 5/2010
Auteur:
Marleen Rijkeboer
Belangrijke opmerkingen
In deze rubriek vindt u bijdragen over instrumenten die in de psychodiagnostiek gebruikt worden.
Dr. M.M. Rijkeboer, Klinische en Gezondheidspsychologie Universiteit Utrecht; Ambulatorium UU; Academisch Angstcentrum Altrecht.

Samenvatting

Bij schematherapie is het van groot belang dat de schema’s van de patiënt goed in kaart worden gebracht. Hiervoor zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar. In deze bijdrage wordt vooral ingegaan op de scoring en interpretatie van de Schema-Vragenlijst voor volwassenen.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

PsychoPraktijk

Hét vakblad voor professionals werkzaam in de psychologie, psychotherapie en psychiatrie. PsychoPraktijk informeert over recente ontwikkelingen en biedt handvatten om kennis en vakbekwaamheid te vergr ...

Proefabonnement BSL Psychologie Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een proefabonnement heeft u toegang tot een aantal boeken, tijdschriften en online nascholing. Denk hierbij aan één geaccrediteerde e-learning. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.


BSL Psychologie Totaal 1 maand gratis: € 0,-

Toon meer producten
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 5/2010

Psychopraktijk 5/2010 Naar de uitgave