Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

04-09-2015 | Uitgave 7/2015

Bijblijven 7/2015

De tol van dodelijke infectieziekten wereldwijd

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 7/2015
Auteurs:
Md, PhD Prof. em. Jef Van den Ende, Md Dr. Ralph Huits

Samenvatting

Infectieziekten zijn nog steeds een van de eerste drie doodsoorzaken wereldwijd, en de eerste in ontwikkelingslanden. Voor sommige ziekten, zoals malaria, tuberculose, hepatitis C en hiv boeken we successen, voor andere is de situatie angstaanjagend zoals voor dengue, chickungunya en ebola. Door toenemend internationaal toerisme en migratie en door de klimaatverandering zien we ook een zekere dynamiek niet alleen in de importziekten, maar ook in de lokale epidemiologie: als voorbeeld kunnen we dengue en chickungunya nemen, die beide niet alleen in travel clinics, maar ook in sommige noordelijke gebieden steeds vaker gerapporteerd worden. Voor een aantal van deze infectieziekten is de rol van de basisarts cruciaal, aangezien hij de eerste is tot wie de patiënt zich zal richten. Een snelle herkenning en adequate aanpak kunnen levensreddend zijn.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2015

Bijblijven 7/2015 Naar de uitgave

OriginalPaper

Nieuwe vaccins

OriginalPaper

SIKKELCELZIEKTE

OriginalPaper

Ouderen op reis