Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

03-09-2015 | Uitgave 7/2015

Bijblijven 7/2015

Nieuwe vaccins

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 7/2015
Auteurs:
Dr. Annick Hens, Dr. Valerie Asselman, Dr. Ilse De Coster, Prof. Pierre Van Damme

Samenvatting

De wetenschappelijke kennis over vaccins evolueert in hoog tempo, de epidemiologie van infectieziekten verandert voortdurend en nieuwe vaccins verschijnen op de markt. Voor een aantal belangrijke tropenziekten schetst deze bijdrage de bestaande vaccins met hun beperkingen en geeft een beeld van de vaccins die in ontwikkeling zijn.
De cholera- en tyfusvaccins die momenteel op de markt zijn, zijn zeker voor verbetering vatbaar. Toenemende dreiging van andere infectieziekten, zoals ebola en de arbovirussen chikungunya en dengue, toont het belang om bij te blijven met de laatste ontwikkelingen van nieuwe vaccins.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Huisarts Totaal

Met BSL Huisarts Totaal bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot boeken, veelgestelde vragen, casuïstiek en zes vaktijdschriften voor huisartsen. Daarnaast vindt u praktijkgerichte nascholing: geaccrediteerde e-learnings, web-tv’s en toetsen. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Toon meer producten
Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2015

Bijblijven 7/2015 Naar de uitgave

OriginalPaper

Ouderen op reis

OriginalPaper

SIKKELCELZIEKTE