Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-09-2015 | Uitgave 7/2015

Bijblijven 7/2015

Andere interessante importziekten

Tijdschrift:
Bijblijven > Uitgave 7/2015
Auteurs:
Dr. Ula Maniewski, Prof. em. Jef Van den Ende

Samenvatting

Mensen reizen steeds vaker, de wereld lijkt te verkleinen. Op zijn reis, en dat hoeft niet per se naar een verafgelegen bestemming te zijn, kan de reiziger in contact komen met ziekten die we in Nederland en België niet of nauwelijks kennen. Ook migranten die naar Nederland komen en hun nakomelingen die al lange tijd of meerdere generaties in Nederland of België leven, maar soms voor langere perioden terugkeren naar hun land van herkomst, kunnen ziekten bij zich dragen die we in onze contreien niet (of niet meer) kennen. In deze bijdrage bespreken we enkele ziekten die ons relevant lijken, omdat ze relatief frequent voorkomen. Het gaat om enkele kosmopolitische ziekten waar men soms niet aan denkt, enkele echt tropische aandoeningen die niet in andere bijdragen werden besproken en enkele ziekten die in dichterbij gelegen regio’s voorkomen. Het is niet de bedoeling een volledig overzicht te geven, maar eerder een ‘amuse gueule’.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

DocsOnline – Vakinformatie voor huisartsen

Met DocsOnline blijft u op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in uw vak en bouwt u efficiënt aan uw vakkennis. U krijgt digitale toegang tot zo'n 30 boeken huisartsgeneeskunde en 3 vaktijdschriften. Alles om u nóg beter te maken in uw vak.

BSL Academy mbo Verzorging en Verpleegkunde

Bijblijven

Bijblijven geeft inzicht in de huidige stand van zaken over onderwerpen die u als huisarts in uw dagelijkse praktijk tegenkomt. Bijblijven verschijnt 10 keer per jaar, waarbij in elk nummer een ander thema centraal staat.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 7/2015

Bijblijven 7/2015 Naar de uitgave

OriginalPaper

Nieuwe vaccins

OriginalPaper

Ouderen op reis

OriginalPaper

SIKKELCELZIEKTE