Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2016 | Sport | Uitgave 3/2016

Podosophia 3/2016

De kwetsbare hockeyer in goede handen

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 3/2016
Auteur:
MSc Mashall F. van Basten Batenburg

Samenvatting

Hockey is een blessuregevoelige sport, waarbij vooral de knie en enkel vaak zijn aangedaan. Mogelijke oorzaken voor deze blessures zijn verstappen en verdraaien, plotseling wenden en keren, vermoeidheid, sprinten, lichamelijk contact met de bal, maar ook een verstoorde arbeidsrustverhouding of verkeerd schoeisel. Naast de aerobe en anaerobe conditie, zijn voornamelijk kracht, coördinatie, snelheid, explosiviteit, wendbaarheid en handelingssnelheid belangrijk voor een hockeyer. Voor een goede revalidatie of ter blessurepreventie is de samenwerking tussen (sport)fysiotherapeut en (sport)podotherapeut van wezenlijk belang.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2016

Podosophia 3/2016 Naar de uitgave

Wetenschap en Praktijk

Systematic reviews