Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

11-08-2016 | Praktijkvoering | Uitgave 3/2016

Podosophia 3/2016

Motiverende gesprekstechnieken in de praktijk

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 3/2016
Auteurs:
Maureen Limpens, Stijn van Merendonk

Samenvatting

Sommige voetproblemen zijn alleen structureel op te lossen als de patiënt bereid is tot gedragsverandering. Denk bijvoorbeeld aan de problemen die veroorzaakt worden door het dragen van verkeerd schoeisel, maar de patiënt neemt uw schoenadvies niet over. Motivational interviewing, ofwel motiverende gespreksvoering, is een gespreksmethodiek die aan professionals inzicht en handvatten geeft om de motivatie bij patiënten te vergroten en gedrag van patiënten te veranderen. Motivatie voor verandering is niet statisch, maar dynamisch. Met andere woorden, motivatie kan groeien of afnemen. Inmiddels weten we dat gespreksvaardigheden van professionals veel invloed hebben op gedragsverandering. Als professionals veel adviezen geven, heeft dit vaak een negatieve invloed op de motivatie van de patiënt. Wat kunt u wel doen om de motivatie te laten groeien? En wat moet u vooral niet doen?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2016

Podosophia 3/2016 Naar de uitgave

Wetenschap en Praktijk

Systematic reviews

Biomechanica en Bewegingsanalyse

Asymmetrie van het gaan