Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

10-08-2016 | Onderzoek | Uitgave 3/2016

Podosophia 3/2016

Directe toegang podotherapie nog onbekend bij patiënt; selectief keuzegedrag voor podotherapeut blijft uit

Tijdschrift:
Podosophia > Uitgave 3/2016
Auteurs:
Simone Eisses-Panayiotou, dr. Nicole Ketelaar
Belangrijke opmerkingen
Dit onderzoek is uitgevoerd in het kader van een afstudeeronderzoek aan Saxion Hogescholen te Enschede, vanuit de groepspraktijk voor Podotherapie, Podopedie Achilleonzorg, te Groningen.

Samenvatting

Sinds 2011 is podotherapie in Nederland direct toegankelijk geworden als gevolg van veranderingen in het gezondheidszorgsysteem en professionalisering van de beroepsgroep. Uit dit eerste onderzoek naar directe toegang van podotherapie blijkt dat, vier jaar na invoering, slechts een klein deel van de patiënten kiest voor directe toegang. Belangrijkste reden is onvoldoende kennis over de mogelijkheid tot directe toegang en het ontbreken van selectief keuzegedrag. Dit blijkt uit het afstudeeronderzoek van podotherapeut Simone Eisses-Panayiotou aan de masteropleiding Health Care & Social Work.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Podotherapeut Totaal

Binnen de bundel kunt u gebruik maken van boeken, tijdschriften, e-learnings, web-tv's en uitlegvideo's. BSL Podotherapeut Totaal is overal toegankelijk; via uw PC, tablet of smartphone.

Podosophia

Podosophia stelt zich ten doel de beroepsgroep van podotherapeuten te voorzien van informatie die nodig is voor het inhoudelijk uitoefenen van het vak en het voeren van de praktijk. Daarbij is ook rui ...

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2016

Podosophia 3/2016 Naar de uitgave