Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2016 | In gesprek | Uitgave 3/2016

Denkbeeld 3/2016

‘De geest is uit de fles’

In gesprek met een verpleegkundige oude rot

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 3/2016
Auteurs:
Hugo van Waarde, Frans Hoogeveen
Belangrijke opmerkingen
Hugo van Waarde is adjunct-hoofdredacteur van Denkbeeld; hij is zelfstandig werkzaam als adviseur en trainer in de zorg voor mensen met dementie.
Frans Hoogeveen is hoofdredacteur van Denkbeeld; hij is werkzaam als lector Psychogeriatrie aan De Haagse Hogeschool en als psycholoog in de zorg voor mensen met dementie bij Florence in Den Haag.

Samenvatting

Gerke de Boer (1953), verpleegkundige in hart en nieren, is een oude rot in het vak. In 1981 kreeg hij zijn vuurdoop in de dementiezorg en hij is er nooit meer weggegaan. De afgelopen twee jaar was hij columnist in Denkbeeld. Zijn bijdragen sprongen in het oog, soms fel van toonzetting, soms ontroerend, maar altijd prikkelend en getuigend van een duidelijke visie op de zorg. Alle reden voor Frans Hoogeveen en Hugo van Waarde om met Gerke in gesprek te gaan. Over vroeger en nu, kleinschalig wonen, professionaliteit en doorgeschoten risicobeheersing. ‘Het plezier in het werken in de zorg is naar de kloten geholpen!’

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2016

Denkbeeld 3/2016 Naar de uitgave