Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2016 | Column | Uitgave 3/2016

Denkbeeld 3/2016

Ontregeld

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 3/2016
Auteur:
Job van Amerongen

Samenvatting

Mevrouw Verhey is nieuw in ons verpleeghuis. ‘Nogal recht voor zijn raap,’ zeggen collega’s die haar al hebben ontmoet. Wanneer ik op haar kamerdeur klop en met een welgemoed ‘Goedemorgen, mevrouw Verhey, mag ik u helpen met wassen en aankleden?’ naar binnen stap, opent zij voorzichtig de ogen en beschouwt wat tot haar is gekomen. Na een zware zucht zegt ze luid en duidelijk in plat Amsterdams: ‘Jezus Christus, welke lul met vingers hebben ze nou weer op mijn dak gestuurd?’ Om vervolgens het dekbed demonstratief over het hoofd te trekken. Ik probeer te lachen, maar dat moet toch een beetje overkomen als een boer met kiespijn.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2016

Denkbeeld 3/2016 Naar de uitgave

In de etalage

Stimuleringsprijs