Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-06-2016 | Pro & contra | Uitgave 3/2016

Denkbeeld 3/2016

Je bent niet dement, je hebt dementie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 3/2016
Auteur:
Bohn Stafleu van Loghum
Belangrijke opmerkingen
Maaike Appels, psycholoog
Wouter Doorn, specialist ouderengeneeskunde

Samenvatting

Taal doet ertoe. Hoe je genoemd wordt, hoe anderen over je praten kan doorwerken in hoe je je zelf ziet en hoe je je gedraagt. En dus moeten we ons er ook bewust van zijn hoe we mensen met dementie aanspreken. Want iemand met dementie is toch meer dan zijn ziekte? Of is dat een romantische illusie?

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijf je als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen jouw vak. Met het online abonnement heb je toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kun je op je gemak en wanneer het jou het beste uitkomt verdiepen in jouw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 3/2016

Denkbeeld 3/2016 Naar de uitgave