Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2013 | Uitgave 11/2013

Tandartspraktijk 11/2013

De frontrelatie belicht

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 11/2013
Auteurs:
Dr R.M. Mulié, Dr K.B. Wabeke
Belangrijke opmerkingen
Drs. R.M. Mulié specialiseerde zich na zijn opleiding tot tandarts (Groningen, 1973) en tot orthodontist (Groningen, 1977). In 1993 publiceerde hij met dr. R. Brons het boek ‘Faciale harmonie, richtlijnen voor esthetische diagnostiek en esthetische behandelplanning’. In 2008 stichtte hij in Zoetermeer de Orfeokliniek, waar alle tandheelkundige disciplines onder één dak zijn gebracht.
Dr. K.B. Wabeke specialiseerde zich na haar afstuderen als tandarts (Utrecht, 1975) in de behandeling van aangeboren of verworven problemen van het kauwstelsel. Later leidde ze als tandarts-MFP en tandarts-gnatholoog een CBT in het Rode Kruis Ziekenhuis in Den Haag. Sinds 2002 voert ze een verwijspraktijk in de Rijswijkse Hof van Hoornwijck kliniek.
De diagnostiek en behandeling van mensen met een ongunstige frontrelatie en/of verregaande gebitsslijtage bij wie het fenomeen ‘restricted envelope of function’ vroeger of later voorkomt, hoort thuis binnen een multidisciplinair samenwerkingsverband.
In deze bijdrage staan een orthodontist en een prosthodontist stil bij de noodzaak van vroege interventie en bij verschillende behandelmogelijkheden aan de hand van casuïstiek van patiënten in opklimmende leeftijd.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 11/2013

Tandartspraktijk 11/2013 Naar de uitgave

OriginalPaper

Klein maar fijn