Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2013 | Uitgave 11/2013

Tandartspraktijk 11/2013

Kaasmolaar: sluit NRC niet uit!

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 11/2013
Auteur:
Dr. René Gruythuysen
Belangrijke opmerkingen
Dr. R.J.M. Gruythuysen is onderzoeker en PAOT-docent kindertandheelkunde/cariologie. Het accent legt hij daarbij op verantwoorde, kindvriendelijke, terughoudende cariësbehandeling. Zijn aandachtsvelden in onderzoek zijn: behandeling van diepe cariës en niet-restauratieve caviteitsbehandeling (NRC). Hierover publiceerde hij in TP 40 casussen. Bijgaand casus 41. Thans is hij tevens begeleider van het project ‘Kindertandheelkunde’ in de mondzorgpraktijk Tandzorg.nl te Rotterdam.
Chevi (bijna 8 jaar) is de oudste thuis. Zij heeft nog een jonger broertje. Lang leverde het bezoek van haar aan de tandarts geen problemen op. Maar toch ontwikkelde zich een vorm van tandartsangst die pas naar buiten kwam bij het laatste bezoek aan de huistandarts. De oorzaak hiervan kon niet worden achterhaald. Er waren wel een paar diepe caviteiten aanwezig die om behandeling vroegen. Besloten werd om Chevi te verwijzen.
Deze casus vormt een inleiding voor het vervolg van de discussie over hoofdstuk 32 uit de uitgave Kindertandheelkunde 2 (2e editie, 2013) dat over de cariësbehandeling in het melkgebit gaat.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 11/2013

Tandartspraktijk 11/2013 Naar de uitgave

Tandarts in de praktijk

Tandarts-gehandicaptenzorg