Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2013 | Uitgave 11/2013

Tandartspraktijk 11/2013

Plannen van de endobehandeltijd

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 11/2013
Auteur:
Rik van Mill
Belangrijke opmerkingen
H.J. van Mill is tandarts (Utrecht, 1982) en voert een groepspraktijk in Amstelveen. Hij heeft zich gespecialiseerd in de endodontie bij prof. dr. Clifford Ruddle in Santa Barbara, Californië. Van Mill geeft in Nederland endocursussen aan algemeen practici.
Het uitvoeren van een endodontische behandeling is een uitdagend avontuur. Je weet nooit echt zeker wat je tegen gaat komen. Het blijft giswerk. Hoeveel tijd je ook besteedt aan het analyseren van foto’s, klinische bevindingen en/of CBCT-scans.
Zelfs als de DETI-score, waarvan ik de zin in twijfel trek, aangeeft dat het zou gaan om een redelijk eenvoudige anatomie, komt het regelmatig voor dat je toch zomaar een uur zit te ploeteren op een geoblitereerd kanaal.
Scores zijn prachtig, maar werken alleen als je tegenvallers gewetenloos negeert om binnen de op grond van die score geplande behandeltijd te kunnen blijven.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 11/2013

Tandartspraktijk 11/2013 Naar de uitgave

Tandarts in de praktijk

Tandarts-gehandicaptenzorg

Gewone- en ongewone patiënten

Gestoorde wondgenezing

Product nieuws

Product nieuws

OriginalPaper

Klein maar fijn