Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2013 | Uitgave 11/2013

Tandartspraktijk 11/2013

Mechanisch reinigen van implantaatoppervlakken

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 11/2013
Auteurs:
Msc Anna Louropoulou, Fridus van der Weijden
Belangrijke opmerkingen
A. Louropoulou Msc studeerde in 2002 af als tandarts aan de Dental School of Aristotle University te Thessaloniki, Griekenland. In 2007 behaalde zij haar postacademisch diploma in de parodontologie aan het ACTA. Sindsdien werkt zij als parodontoloog- implantoloog in de Kliniek voor Parodontologie te Rotterdam en als onderzoeker en docent bij de sectie Parodontologie aan het ACTA. Haar promotieonderzoek betreft de reiniging/decontaminatie van implantaatoppervlakken.
Fridus van der Weijden (UU, 1984) is bijzonder hoogleraar Parodontologie aan ACTA. Hij is als parodontoloog/implantoloog verbonden aan de Paro Praktijk Utrecht en aan de Praktijk voor Implantologie Drachten.
De bij dit artikel behorende lijst van referenties kan per e-mail worden opgevraagd bij <redactie-tp@planet.nl>
Het verwijderen van biofilm van geïnfecteerde titaniumoppervlakken is essentieel om peri-implantaire infecties te voorkomen en te behandelen. De hulpmiddelen die ons hiervoor ter beschikking staan zijn o.a. mechanische instrumenten. In dit artikel willen we uitgebreid aandacht besteden aan de mechanische reiniging van titanium implantaatoppervlakken. Methoden en middelen zullen worden besproken aan de hand van systematische reviews, op basis waarvan een keuze zal worden gemaakt voor de meest geschikte instrumenten.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 11/2013

Tandartspraktijk 11/2013 Naar de uitgave

Tandarts in de praktijk

Tandarts-gehandicaptenzorg

Gewone- en ongewone patiënten

Gestoorde wondgenezing

Redactioneel

Etsbare onderlaag