Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-11-2013 | Uitgave 11/2013

Tandartspraktijk 11/2013

Wat is de oorzaak van deze palatumlaesies?

Tijdschrift:
Tandartspraktijk > Uitgave 11/2013
Auteurs:
Sara Cioccari Oliveira, Dagmar Else Slot, Fridus van der Weijden
Belangrijke opmerkingen
Sara Cioccari Oliveira (Brazilië, 2008) is tandarts-parodontoloog en voor een jaar als onderzoeker verbonden aan de afdeling Parodontologie van het ACTA.
Dagmar Else Slot (HMN, 1997) is mondhygiënist-onderzoekeraan de afdeling Parodontologie van het ACTA en werkzaam als mondhygiënist bij ACCT te Amsterdam.
Fridus van der Weijden (UU, 1984) is bijzonder hoogleraar Parodontologie aan ACTA. Hij is als parodontoloog/implantoloog verbonden aan de Paro Praktijk Utrecht en aan de Praktijk voor Implantologie Drachten.
Dankwoord
De auteurs danken Eveline van der Sluijs en Sam Supranoto als opmerkzame onderzoekers. Sara Cioccari Oliveira wordt financieel gesteund door de Stichting voor Post-Graduate Education (CAPES), subsidienummer 12601128, Brasilia, Brazilië.
Een 20-jarige studente onderging een standaardmondonderzoek tijdens een onderzoeksproject van de afdeling Parodontologie van het Academisch Centrum voor Tandheelkunde in Amsterdam. Hierbij werden asymptomatische rode palatumlaesies geconstateerd. De onderhuidse bloeding was duidelijk zichtbaar en was beperkt tot het zachte gehemelte. De studente was zich niet direct bewust van deze laesies. Bij navraag gaf ze echter wel aan dat het beurs aanvoelde en licht gevoelig was. De orofarynx, huig en andere posterieure orale structuren waren niet beschadigd. Aansluitend aan het orale onderzoek werden foto’s gemaakt (afbeelding 1).

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met een online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, tijdschriften en online nascholing, zoals e-learnings en web-tv's. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

TandartsPraktijk

TandartsPraktijk informeert u over de belangrijkste ontwikkelingen in de tandheelkunde en tandtechniek door praktisch toepasbare klinische artikelen en herkenbare casuïstiek, toegelicht aan de hand van duidelijke kleurenfoto's, röntgenfoto's en tekeningen.

Proefabonnement BSL Tandarts Totaal

Met BSL houdt u eenvoudig en efficiënt uw vak bij. Met dit proefabonnement krijgt u toegang tot een geselecteerd gedeelte van de online bibliotheek. Zo kan u gebruik maken van de online boeken, één e-learning, één web-tv en een aantal video's. 


Tandarts Totaal Proefabonnement 

eerste maand gratis: € 0,-

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 11/2013

Tandartspraktijk 11/2013 Naar de uitgave

Redactioneel

Etsbare onderlaag

Gewone- en ongewone patiënten

Gestoorde wondgenezing

Tandarts in de praktijk

Tandarts-gehandicaptenzorg