Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | Uitgave 1/2014

Denkbeeld 1/2014

Dan maar naar het woonzorgcentrum?

Zorg voor ouderen met psychiatrische problemen

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2014
Auteur:
Liesbet Lommelen
Belangrijke opmerkingen
Tekst Liesbet Lommelen
Beeld Thinkstock
Liesbet Lommelen is socioloog; zij werkt als onderzoeker bij vonk3 en als docent ouderencoaching bij thomas more te geel.

Samenvatting

Door de tendens zo lang mogelijk thuis te blijven wonen zijn ‘gezonde’ ouderen in het woonzorgcentrum een zeldzaamheid aan het worden. In de Vlaamse woonzorgcentra ziet men dan ook de laatste jaren de zorgzwaarte toenemen. Ook de diversiteit van de gevraagde zorg wordt groter. Zo komen er in woonzorgcentra, mede door de afbouw van het aantal bedden in de psychiatrie, meer mensen te wonen met psychiatrische problemen. Dit vergt een gerichte en specifieke aanpak, waarvan het echter de vraag is of woonzorgcentra die met de huidige middelen kunnen bieden.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Denkbeeld 1/2014 Naar de uitgave

Ontmoeting

Tiertsje