Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | In gesprek | Uitgave 1/2014

Denkbeeld 1/2014

‘ Dat is heel dicht bij de waarheid!’

Fred Koeleveld over zijn leven in het verpleeghuis

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2014
Auteurs:
Frans Hoogeveen, Manon Nieuwbuurt
Belangrijke opmerkingen
Tekst Frans Hoogeveen en Manon Nieuwbuurt
Beeld Vincent Boon

Samenvatting

Fred Koeleveld (1934) heeft de ziekte van Alzheimer met vasculaire componenten. Sinds april 2014 verblijft hij in verpleeghuis Steenvoorde te Rijswijk. Hoe hij het leven daar ervaart, kan hij bij tijd en wijle verrassend scherp onder woorden brengen. Frans Hoogeveen interviewde Fred samen met Manon Nieuwbuurt, activiteitenbegeleidster in Steenvoorde, die een speciale band met hem heeft opgebouwd.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Denkbeeld 1/2014 Naar de uitgave