Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | Uitgave 1/2014

Denkbeeld 1/2014

Bruggen bouwen met de blues

Op bezoek in het Memory Arts Café

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2014
Auteur:
Aagje Swinnen
Belangrijke opmerkingen
Tekst en Beeld Aagje Swinnen
Aagje Swinnen is universitair docent aan het Centrum voor Gender en Diversiteit van de Universiteit Maastricht.

Samenvatting

Het Alzheimer Café is al jaren een begrip in Nederland. Sinds psychogerontoloog Bère Miesen in 1997 met dit concept begon, zijn er door heel het land meer dan 220 Alzheimer Cafés opgericht, naast enkele Alzheimer Theehuizen die specifiek bedoeld zijn voor de Marokkaanse en Turkse gemeenschap. Maar het Alzheimer Café is ook een ‘exportproduct’ geworden. Dat heeft wel voor verschuivingen in de aanpak gezorgd. In de Verenigde Staten bijvoorbeeld ligt het zwaartepunt vooral bij sociale interactie, meestal in de vorm van een kunstzinnige activiteit. Een kijkje bij het Memory Arts Café in New York.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Literatuur
Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Denkbeeld 1/2014 Naar de uitgave

Doordenker

Verbondenheid