Skip to main content
main-content
Top

Tip

Swipe om te navigeren naar een ander artikel

01-02-2014 | Uitgave 1/2014

Denkbeeld 1/2014

Twee broers en hun app

Contact onderhouden bij beginnende dementie

Tijdschrift:
Denkbeeld > Uitgave 1/2014
Auteur:
Ita Van Dijk
Belangrijke opmerkingen
Tekst Ita van Dijk
Beeld Hans Oostrum
Ita van Dijk is freelance journalist

Samenvatting

‘We willen dat onze moeder een fijne tijd heeft.’ Die gedachte staat centraal voor de broers Harm en Pieter Hasenaar sinds ze weten dat hun moeder de ziekte van Alzheimer heeft. Om het contact te vergemakkelijken hebben ze een app voor tablet en smartphone ontwikkeld die mensen met beginnende dementie en hun mantelzorgers in staat moet stellen leuke, mooie en nuttige dingen met elkaar te delen. Een mooi voorbeeld van de burgerinitiatieven die mensen ontplooien wanneer zij in aanraking komen met dementie. Ita van Dijk sprak met beide broers.

Log in om toegang te krijgen

Met onderstaand(e) abonnement(en) heeft u direct toegang:

BSL Psychologie Totaal

Met BSL Psychologie Totaal blijft u als professional steeds op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen uw vak. Met het online abonnement heeft u toegang tot een groot aantal boeken, protocollen, vaktijdschriften en e-learnings op het gebied van psychologie en psychiatrie. Zo kunt u op uw gemak en wanneer het u het beste uitkomt verdiepen in uw vakgebied.

Denkbeeld

Denkbeeld, het tijdschrift voor Psychogeriatrie, is een populair-wetenschappelijk opinieblad, waarin de oudere mens met psychogeriatrische problemen centraal staat.
Denkbeeld schenkt aandacht aan de oudere mens en de problemen die zich in de latere levensfase kunnen voordoen: van dementie tot angst, van achterdocht tot depressiviteit.

Over dit artikel

Andere artikelen Uitgave 1/2014

Denkbeeld 1/2014 Naar de uitgave

Kort nieuws

Beelden aan zee